KURSER


VALPKURSER OCH HUNDKURSER I STOCKHOLMS INNERSTAD

Du kanske precis har fått hem en gullig valp, en omplacerad hund eller bara vill få ordning på en liten del i din relation med din hund, oavsett så har du kommit rätt. Med våra hundkurser vill vi att du ska få en bra grund som funkar i vardagen. Med en bra vardagslydnadskurs kommer du och din hund får en bra grund oavsett om du väljer att börja tävlingslydnad, jakt, agility, nose work eller bara vill ha en härlig familjehund.


Valpkurs i Stockholm Urban dogs

Det är bra att börja forma din valp så fort som möjligt. Valpar lär sig otroligt snabbt, med eller utan din hjälp. Det är nu när valpen är liten, som du lägger grunden till, hur du vill att din vuxna hund ska vara. På valpkursen lär du dig hur ni bygger upp ett bra samarbete genom kontakt och följsamhet. Valpkurs passar från 10 veckor till 5 månader.

Grundkurs Stockholm Urban Dogs

Den här kursen är för dig som har en valp över 6 månader och inte har gått någon valpkurs. Eller du som har tagit över en omplaceringshund. Du får lära dig grunderna för hur ni får ett bra samarbete och en smidig vardag tillsammans. På Grundkursen tränar ni in vardagslydnad på ett roligt och positivt sätt för både dig och din hund.

VÅRA KURSER PÅ URBAN DOGS

STEG 1


För dig som är nybliven hundägare är att gå en nybörjarkurs för hundägare. En Valpkurs eller Grundkurs. Precis som inom andra områden förbättras och utvecklas vår kunskap om hundar hela tiden. Borta är dominasteorierna och nu tränar vi med positiv förstärkning och belöningsbaserad träning. Även om du gick en valpkurs sist du hade hund, så har det hänt en hel del sen sist. Vi som jobbar på Urban dogs försöker att hänga med i utvecklingen hela tiden. Ny kunskap dyker upp våra valpkurser och hundkurser är under konstant utveckling.

Om du har en ung valp mellan 10 veckor till 5 månader väljer du en valpkurs som första kurs. Du som har en omplacerad valp/hund eller du som bara inte hängde med i början, för det var så mycket, väljer en Grundkurs. Den passar för hundar från 5 månader och uppåt.

Någon gång när din hund är runt 5 månader blir din hund tonåring. Det betyder att din hund får en skjuts av en massa hormoner. Hormonerna gör så att din hund inser att det finns en hel värld därute som måste upptäckas. Du känner dig inte längre så viktig i din hunds liv. Din hund kan ena sekunden vara nyfiken och till och med lite kaxig, för att nästa sekund bli rädd och kanske skälla. Din hund har antagligen svårt med impulserna. Det är omöjligt att gå i koppel, då det händer något hela tiden. Koncentrationen är  det si så där med. Din hund kommer bara på inkallning om det inte finns något annat kul att roa sig med. Nu är det dags för: 

STEG 2 OCH TONÅRSKURS

Nu behöver du lite verktyg för att klara av Tonårstiden. Det är lätt hänt att vi blir frustrerade och börjar ta till lite hårdare metoder. Din hund  är tonåring och behöver allt stöd den kan få. Den har dåligt självförtroende även om det är svårt att tro många gånger. 

Det bästa du kan göra nu är att aktivera din hund. Aktivera gärna genom att den får lära sig att använda nosen. Dess bästa instrument. Du kommer att bli imponerad av vilken kapacitet de har. Titta lite närmare på våra nosaktiveringskurser här nedan. 

DIN HUND ÄR TONÅRING

Tonårskurs Stockholm Urban dogs

Bo i Stockholm ställer andra krav på både oss människor och hundar. Staden bjuder på många lockelser för din hund, så som bortslängd mat i parker och på gator, stress i form av många hundar på en liten yta, trafik, människor och hög ljudnivå, som våra hundar måste lära sig hantera. Triggers som skateboards, cyklar, joggare som är extra roliga att jaga eller kanske till och med bli rädd för. Mycket liv och rörelse överallt helt enkelt.


På kursen kommer vi att träna och prata om:


  • Hur du får din tonåring lite mer fokuserad.
  • Vad kan du göra för att underlätta ett hundmöte
  • Vad du kan göra för att din hund ska kunna slappna av i alla miljöer.
  • Naturligtvis tränar vi vidare med koppelgående och inkallning.


Vi som bor i stan vill också kunna ta med oss våra hundar vart vi än går. Det krävs en del arbete innan en hund kan känna sig trygg med allt detta. 

Urban Dogs vill, att du och din hund ska känna er trygga i alla situationer, som kan uppstå i en stad som Stockholm, därför tränar vi utomhus i de miljöer du och din hund vistas. Vi tränar med frestelser och störningar av en riktig stad i bakgrunden. – Precis så som vår vardag ser ut.


Vi tar hänsyn till dig som individ och anpassar träning efter vad just ditt mål är och var i utvecklingen ni är.   

RALLYLYDNAD GRUNDKURS

1390 KR

Rallylydnad Urban dogs

Rallylydnad är en sport där du och din hund genomför en bana med uppställda skyltar. På skyltarna visas instruktioner i text och bild för olika moment som ska utföras.

Det är inte som det låter en snabb hundsport. Det är snarare kontakten och glädjen mellan hund och förare som är det viktigaste.

KANTARELLSÖK-KURS

990 KR

Kantarellsök-kurs Stockholm Urban dogs

Nu har du och din hund tillfälle att förbättra era chanser i skogen. Lär din hund använda sin fantastiska nos till att hitta kantareller åt dig. Både du och din hund kommer att ha mycket skoj med den här träningen.

SPÅRKURS PERSONSPÅR

1490 KR

Spårkurs Stockholm Urban dogs

Din hund är gjord för att spåra. Du kommer lära dig lägga lagom enkla spår åt din hund. 

Hundar spårar gärna och ofta på egen hand. Att följa ett spår kräver att våra hundar använder många egenskaper samtidigt, därför är det en sysselsättning som aktiverar och stimulerar din hund optimalt.

NOSE WORK-KURS

1 490 KR

Nose Work kurs Stockhollm Urban dogs

Nosework är en jättebra aktivering om du vill göra något roligt med din hund. Din hund får använda sitt fantastiska redskap nosen. du kommer att bli imponerad av din hund! Många hundar föredrar nosarbete framför allt annat. Du kommer märka att din hund kommer att stimuleras av att använda nosen till att jobba med Den kommer bli så där härligt trött!

NOS-LEKIS-KURS

490 KR

Nos-lekis kurs Stockholm Urban dogs

Låt din hund visa dig hur duktig den är på att använda nosen. En prova-på -kurs där du och din hund får testa på lite olika varianter av att aktivera din hund med hjälp av nosen. Lätta övningar för dig och din hund att göra på den vanliga promenaden.

KUL I KOPPEL-KURS

490 KR

Gå fint i koppel kurs Stockholm Urban dogs

En snabbkurs i hur du och din hund får en roligare promenad utan dragande i kopplet. Vi tränar på koppelgående med fokus på relation, följsamhet och aktivering i koppel som leder till ett leende koppel

Kul i Koppel-Kursen är både för dig som har en undhund, som har lite svårt att koncentrerar sig och för dig som har en äldre hund där ni kanske har legat av er lite


MAXA DIN INKALLNING-KURS

490 KR

Inkallningskurs Stockholm Urban Dogs

Det finns ingen anledning till att inte just du skulle kunna få ordning på inkallningen.

På den här kursen koncentrerar vi allt på att du ska lyckas. På kursen får du alla verktyg som gör att inkallningen sitter när det är skarpt läge.

AKTIVERA MERA-KURS

490 KR

Aktivera din hund kurs Stockholm Urban Dogs

En superrolig kurs som gör vardagen lite skojigare.


På kursen jobbar vi med aktivering, som involverar både kroppen och hjärnan. Vi jobbar på balans, kroppskontroll, koordination och precision. När ni har kul tillsamans kommer du upptäcka att relationen och viljan att hänga med dig ökar.

Din hund kommer på köpet få ett bättre sjävförtroende.