AGILITYKURS

AGILITYKURS 

Agility är engelska och betyder ungefär snabbhet, vighet och det är just det som agility handlar om. Du ska med hjälp av din röst och ditt kroppsspråk styra din hund runt banan bestående av 10-22 hinder. Det ska gå fort men alla hinder ska ändå tas rätt.

Alla hundar får tävla agility, även blandraser.


Hoppklass och Agilityklass

Du kan tävla i Hoppklass eller Agilityklass. Det som skiljer klasserna ifrån varandra är att i Hoppklass finns inga balanshinder med, dvs. ingen balansbom, gungbräda och A-hinder. Dessa balanshinder har en kontaktfält där hunden ska lära sig att sätta åtminstone en tass på.

I hoppklass tävlar du med hopphinder, däck, slalom och tunnel. I agilityklass tävlar du med detsamma men med tillägg av balanshinder.


Hundarna delas in i fem storleksklasser;

Extra small under 28 cm

Small Under 35 cm

Medium 35-43 cm

Large 43-50 cm

Extra large 43 cm och över


Klass 1-3

I Sverige har vi tre officiella klasser. Man börjar i klass 1 och arbetar sig den upp till klass 3 om man är riktigt duktig. Öppen klass brukar innebär att alla ekipage är välkomna oavsett vilken klass man tävlar i.


Ålder

För att få tävla måste hunden ha uppnått 18 månaders ålder senast dagen före tävlingen. Ingen övre åldersgräns finns. För föraren finns inga åldersgränser!

AGILITYKURS ÄR GODKÄNT FÖR FRISKVÅRDSBIDRAG

KOLLA BARA MED DITT FÖRETAG FÖRST

Agilotykurs Vasaparken Fralla Urban Dogs

EN AGILITYKURS KAN DU GÅ FLERA GÅNGER BARA FÖR ATT DET ÄR ETT KUL SÄTT ATT AKTIVERA SIN HUND


AGILITYKURS

AGILITY ÄR EN FARTFYLLD OCH ROLIG SPORT DÄR DET GÄLLER ATT HÄNGA MED I SVÄNGARNA. ATT GÅ EN AGILITYKURS, ÄR ETT JÄTTEROLIGT SÄTT ATT FÖRBÄTTRA SAMARBETET MELLAN MÄNNSIKA OCH HUND.

AGILITY PROVA PÅ

VASAPARKEN, SABBATSBERG

SÖNDAG   28:e MAJ

11:00-12:30

PRIS: 490 kr / HUND


Nu får du chansen att prova på Agility.  Genom att ha kul med sin hund stärker man samarbete och relation.

På planen kommer det att finnas lättare hinder som hopphinder, ringhinder, tunnlar och slalombana. Det är ett superroligt sätt att umgås på och bygger upp relationen mellan människa och hund. Det kommer att finnas en instruktör, som kommer att kunna ge dig och din hund lättare instruktioner.

Inga förkunskaper behövs. Din hund måste vara minst 1 år och färdigväxt för att träna på hopphindren. Har duinte en färdigväxt hund, kandu träna på de andra hindren.


 En fartfylld sport som Agility kommer du och din hund ha mycket kul tillsammans. 

Din hund måste vara minst 1 år

INSTRUKTÖR: ELIN AHLSTRÖM

MAX 6 DELTAGARE

Agilitykurs Pincher Vasaparken Urban Dogs

AGILITY FORTSÄTTNING

VASAPARKEN, SABBATSBERG

SÖNDAG   28:e MAJ

13:00-14:30

PRIS: 490 kr / HUND


Nu har du som har gått grundkurs i Agility chansen att lite kul med din hund och samtidigt  träna och lära dig lite mer om Agility.  Vi tränar vidare på placering och hur du ska få din hund att förstå dig och hur den ska springa i banan.  Genom att ha kul med sin hund stärker man samarbete och relation.

På planen kommer det att finnas  hinder som hopphinder, ringhinder, tunnlar och slalombana. Det är ett superroligt sätt att umgås på och bygger upp relationen mellan människa och hund.  Med en  fartfylld sport som Agility kommer du och din hund ha mycket kul tillsammans. 

Din hund måste vara minst 1 år

INSTRUKTÖR: ELIN AHLSTRÖM

MAX 6 DELTAGARE

Agilitykurs Pincher Vasaparken Urban Dogs

APPORTERING SOM

AKTIVERING

490 KR

Varför skäller min hund? Urban dogs

Skulle det inte vara kul om du kunde be din hund att hämta tofflorna eller bollen som du nyss har kastat?

På den här kursen bygger vi upp intresset för ett roligt föremål. Vi får hunden att tycka att det är kul att hämta och lämna genom belöning.


ALLA RASER OCH ÅLDRAR ÄR VÄLKOMNA!

KUL I KOPPEL-KURS


490 KR

Om oss

En snabbkurs i hur du och din hund får en roligare promenad utan dragande i kopplet. Vi tränar på koppelgående med fokus på relation, följsamhet och aktivering i koppel som leder till ett leende koppel

Kul i Koppel-Kursen är både för dig som har en undhund, som har lite svårt att koncentrerar sig och för dig som har en äldre hund där ni kanske har legat av er lite


MAXA DIN INKALLNING-KURS


890 KR

Om oss

Det finns ingen anledning till att inte just du skulle kunna få ordning på inkallningen.

På den här kursen koncentrerar vi allt på att du ska lyckas. På kursen får du alla verktyg som gör att inkallningen sitter när det är skarpt läge.

AKTIVERA MERA-KURS


490 KR

Om oss

En superrolig kurs som gör vardagen lite skojigare.


På kursen jobbar vi med aktivering, som involverar både kroppen och hjärnan. Vi jobbar på balans, kroppskontroll, koordination och precision. När ni har kul tillsamans kommer du upptäcka att relationen och viljan att hänga med dig ökar.

Din hund kommer på köpet få ett bättre sjävförtroende.