UNGHUNDSKURS


UNGHUNDSKURS FORTSÄTTNING 2

DET HÄR ÄR KURSEN FÖR DIG SOM GÅTT TONÅRSKURSEN OCH VILL FORTSÄTTA TRÄNA MED MER FRESTELSER OCH STÖRNNINGAR.

DEN HÄR KURSEN KAN DU GÅ FLER GÅNGER


UNGHUNDSKURS FORTSÄTTNING 2

REKOMENDERAS FRÅN CA 8 MÅN OCH ÄLDRE


Vardagslydnad med koncentration på att gå bra i koppel, impulsträning, inkallning och kunna gå vid sidan under

ordnade omständigheter.


Unghundskursen är nästa steg för dig som gått Tonårkursen . Vi kommer att utmana er med stadens frestelser och störningar.

Unghundstiden sträcker sig många gånger fram till 3-4 års åldern beroende på ras. Du har säkert märkt att nya faser kommer och går för din hund. Unghundskursen är för dig som vill träna på hur ni ska parera och klara av alla störningar och frestelser som finns i vår vardag. Att bo i en stad som Stockholm ställer lite andra krav på oss hundägare.

Vi kommer att förflytta oss ut till störningarna och vara lite mer mobila.  vi är inte på samma plats hela tiden. Vi testar och analyserar vad som händer med din hund i en annan miljö och hur du ska tackla det.  Beroende på vad ni i gruppen har som frestelser och störningar kommer vi anpassa oss efter det. 


 • Hur hanterar du ett möte med en annan hund när din egen bara vill hälsa och kanske skäller?
 • Hur lyckas du gå förbi en slängd hamburgare utan att din hund kastar sig över?
 • Kan jag få min hund att gå normalt i koppel?
 • Kan man få till en inkallning när det är annat som är roligare?


Det är lite av det vi kommer att ta upp på Unghundskursen. Vi kommer att jobba med de grunder som ni har lärt in på Valpkursen/Grundkursen samt Tonårskursen. 

 

 • Du får träna på allt det ni måste handskas med i vardagen i Stockholms stad. Vi lägger in frestelser och störningar vid koppelgående och inkallning  i form av mat, leksaker och  kompisar, för att göra det lite svårare och mer utmanande för er. Precis så som er tillvaro ser ut i staden.


 • Naturligvis lägger vi ner mycket tid på koppelträning. Vi jobbar med att gå förbi olika frestelser och olika lydnadsmoment som förbättrar och underlättar era promenader i Stockholm.  VI HAR UTVECKLAT OCH FÖRBÄTTRAT VÅRA KURSER FÖR ATT PASSA ER SOM BOR I STAN OCH HAR MÅNGA HUNDMÖTEN OCH ANDRA FRESTELSER ATT PASSERA 


   • Du får träna med lek och roliga övningar för att förstärka din hunds vilja att samarbeta med dig. Du kommer även att lära dig bra och roliga aktiveringsövningar att använda dig av i vardagen och i en stad som Stockholm.


   • Vi jobbar mycket med stadgan och impulskontrollen, som är grunden för att inkallningen ska lyckas


   Målsättningen på undhundskursen är att vi försöker jobba med våra hundar, som om de vore lösa.  På så vis lär vi oss att använda oss själva som verktyg istället för att dra i kopplet.

   Vi tar hänsyn till dig som individ och anpassar träning efter vad just ditt mål är och var i utvecklingen ni är.      TILL DIG SOM HAR GÅTT UNGHUNDSKURSEN TIDIGARE, SÅ HAR VI GJORT OM DEN TILL ATT UTMANA ER ÄNNU MER. DET ÄR MED ANDRA ORD EN UTMÄRKT IDÉ ATT GÅ DEN IGEN MED NYA UTMANINGAR

   !!!!!!!

   UNGHUNDSKURS FORTSÄTTNINGSKURS 2

   VASAPARKEN, SABBATSBERG

   3 TILLFÄLLEN 1 490 kr

   SÖNDAGAR 26:e MARS

   13:30-14:45


   ALL TRÄNING SKER UTOMHUS

   VASAPARKEN SÖNDAG 26 MARS

   VASAPARKEN SÖNDAG  2 APRIL

   LEDIG PÅSKLOV

   VASAPARKEN SÖNDAG 23 APRIL   Instruktör: LOTTA NORMAN

   MAX 6 DELTAGARE

   Unghundskurs labradoodle Stockholm Urban Dogs

   NOS-LEKIS-KURS


   490 KR

   Varför skäller min hund? Urban dogs

   Låt din hund visa dig hur duktig den är på att använda nosen. En prova-på -kurs där du och din hund får testa på lite olika varianter av att aktivera din hund med hjälp av nosen

   ALLA RASER OCH ÅLDRAR ÄR VÄLKOMNA!

   FOKUSKURS


   490 KR

   Om oss

   Har din hund svårt att stå emot alla frestelser och lockas den att agera direkt på sina impulser?

   På den här kursen tränar vi på att få din hund att bli mer uthållig i kontakten med dig och

   att fokusera på dig trots störningar och frestelser runtomkring.


   SPÅRKURS PERSONSPÅR


   1590 KR

   Om oss

   Din hund är gjord för att spåra. Du kommer lära dig lägga lagom enkla spår åt din hund. 

   Hundar spårar gärna och ofta på egen hand. Att följa ett spår kräver att våra hundar använder många egenskaper samtidigt, därför är det en sysselsättning som aktiverar och stimulerar din hund optimalt.

   VILTSPÅR


   1 590 KR

   Om oss

   Föreställd dig att som hund få följa ett spår av blod  och sen få en klöv som belöningför jobbet. Finns det något bättre för en hund? 

   På den här kursen får du lära dig grunderna i viltspårsträning – du får lägga ett blodspår med eftersläpande klöv som om det sprunget ett skadat vilt i skogen som din hund ska hitta. Blod och klöv ingår i kursen

   Stadga går ut på att du lär din hund att inte frestas av allt i sin omgivning. Det kan vara kompisar, fåglar, roliga barn mm.

   Din hund kan säkert både "sitt" och "ligg" gå vid sidan. Men kan den "förbli kvar" i det du begär en längre tid när den är frestad av annat?

   Kan din hund komma på inkallning, när det sitter fåglar bredvid?

   Stadga tränar vi in med hjälp av en massa roliga frestelser. Vi förlänger tiden successivt. Till slut kommer du att kunna lita på din hund.


   Stadgan kommer väl till pass i vardagen, då den säkrar upp farliga situationer, som att inte hoppa ur bilen när dörren öppnas, inte springa hejdlöst fram till främmande hundar. Genom att träna in stadga kommer du att uppleva en större trygghet med din hund.