UNGHUNDSKURS


UNGHUNDSKURS FORTSÄTTNING 2

DET HÄR ÄR KURSEN FÖR DIG SOM GÅTT TONÅRSKURSEN OCH VILL FORTSÄTTA TRÄNA MED MER FRESTELSER OCH STÖRNNINGAR.

DEN HÄR KURSEN KAN DU GÅ FLER GÅNGER


UNGHUNDSKURS FORTSÄTTNING 2

REKOMENDERAS FRÅN CA 7 MÅN OCH ÄLDRE


Vardagslydnad med koncentration på att gå bra i koppel, impulsträning, inkallning och kunna gå lös vid sidan under ordnade omständigheter.


Unghundskursen är nästa steg för dig som gått Tonårkursen . Vi kommer att utmana er med stadens frestelser och störningar.

Unghundstiden sträcker sig många gånger fram till 3-4 års åldern beroende på ras. Du har säkert märkt att nya faser kommer hela tiden för din hund. Unghundskursen är för dig som vill träna på hur ni ska parera och klara av alla störningar och frestelser som finns i vår vardag. Att bo i en stad som vi gör ställer lite andra krav på oss hundägare.

 • Hur hanterar du ett möte med en annan hund när din egen bara vill hälsa och kanske skäller?
 • Hur lyckas du gå förbi en slängd hamburgare utan att din hund kastar sig över?
 • Kan jag få min hund att gå normalt i koppel?
 • Kan man få till en inkallning när det är annat som är roligare?


Det är lite av det vi kommer att ta upp på Unghundskursen. Vi kommer att jobba med de grunder som ni har lärt in på Valpkursen/Grundkursen samt Tonårskursen. 

 

 • Du får träna på allt det ni måste handskas med i vardagen i Stockholms stad. Vi lägger in frestelser och störningar vid koppelgående och inkallning  i form av mat, leksaker och  kompisar, för att göra det lite svårare och mer utmanande för er. Precis så som er tillvaro ser ut i staden.


 • Naturligvis lägger vi ner mycket tid på koppelträning. Vi jobbar med att gå förbi olika frestelser och olika lydnadsmoment som förbättrar och underlättar era promenader i Stockholm.


 • Du får träna med lek och roliga övningar för att förstärka din hunds vilja att samarbeta med dig. Du kommer även att lära dig bra och roliga aktiveringsövningar att använda dig av i vardagen och i en stad som Stockholm.


 • Vi jobbar mycket med stadgan och impulskontrollen, som är grunden för att inkallningen ska lyckas

VI HAR UTVECKLAT OCH FÖRBÄTTRAT VÅRA KURSER FÖR ATT PASSA ER SOM BOR I STAN OCH HAR MÅNGA HUNDMÖTEN OCH ANDRA FRESTELSER ATT PASSERA 

  Målsättningen på undhundskursen är att vi försöker jobba med våra hundar, som om de vore lösa.  På så vis lär vi oss att använda oss själva som verktyg istället för att dra i kopplet.

  Vi tar hänsyn till dig som individ och anpassar träning efter vad just ditt mål är och var i utvecklingen ni är.   


  Från ca 10 månader

  TILL DIG SOM HAR GÅTT UNGHUNDSKURSEN TIDIGARE, SÅ HAR VI GJORT OM DEN TILL ATT UTMANA ER ÄNNU MER. DET ÄR MED ANDRA ORD EN UTMÄRKT IDÉ ATT GÅ DEN IGEN MED NYA UTMANINGAR

  !!!!!!!

  UNGHUNDSKURS FORTSÄTTNINGSKURS 2

  MÅNDAGAR 26:e SEP

  18:30-19:45


  VASAPARKEN, SABBATSBERG

  4 TILLFÄLLEN 1 990 kr

  ALL TRÄNING SKER UTOMHUS

  VASAPARKEN  MÅNDAG 26 SEP

  VASAPARKEN MÅNDAG   3 OKT

  VASAPARKEN MÅNDAG 10 OKT

  VASAPARKEN MÅNDAG 17 OKT

  MAX 6 DELTAGARE

  Instruktör: LOTTA NORMAN

  Unghundskurs labradoodle Stockholm Urban Dogs

  VARFÖR  SKÄLLER

  MIN HUND?

  Varför skäller min hund? Urban dogs

  Det finns flera olika anledningar till att hundar skäller. Det betyder naturligtvis också att det finns olika tillvägagångssätt att lösa skällandet på. Det är helt normalt att en hund skäller. Det är hundens sätt att visa olika sinnesstämningar. En hund kan precis som vi vara glada, ledsen, rädda, stressade och arga. Vi människor har dessutom genom tiderna behövt våra hundars skall till att larma och vakta. Vissa raser är helt enkelt framavlade att skälla mer än andra raser.

  NOS-LEKIS

  Kombinera gärna  med en

  "NOS-LEKIS KURS" 

  Du och din hund får prova och lära er olika aktiveringsformer för din hunds nos

  OM OSS

  Om oss

  Vi på Urban dogs är utbildade och diplomerade hundinstruktörer, med dig och din hund i fokus.

  Vi tränar med positiv förstärkning och belöningsbaserad hundträning. Vi är alla medlemmar i Sveriges Hundföretagare.

  AKTIVERA MERA

  Om oss

  Kombinera gärna TONÅRSKURSEN med en

  "AKTIVERA MERA KURS" 

  en superrolig kurs som gör vardagen lite roligare.

  Stadga går ut på att du lär din hund att inte frestas av allt i sin omgivning. Det kan vara kompisar, fåglar, roliga barn mm.

  Din hund kan säkert både "sitt" och "ligg" gå vid sidan. Men kan den "förbli kvar" i det du begär en längre tid när den är frestad av annat?

  Kan din hund komma på inkallning, när det sitter fåglar bredvid?

  Stadga tränar vi in med hjälp av en massa roliga frestelser. Vi förlänger tiden successivt. Till slut kommer du att kunna lita på din hund.


  Stadgan kommer väl till pass i vardagen, då den säkrar upp farliga situationer, som att inte hoppa ur bilen när dörren öppnas, inte springa hejdlöst fram till främmande hundar. Genom att träna in stadga kommer du att uppleva en större trygghet med din hund.