Valpkurs innan vaccinsprutan

VALPAR FÅR BÖRJA KURS HOS OSS INNAN ANDRA VACCINATIONSSPRUTAN 

Valpar får börja kurs hos oss innan de har tagit andra vaccinationssprutan vid 12 v. Vi vill dock att de ska vara minst 10 v eller mer innan de börjar på kursen.

I de senaste studierna på valp har man kommit fram till att det är viktigt att komma igång med socialiseringen så fort som möjligt. Framförallt när man bor i Stockholm med så mycket hundar överallt. 

 

Så här tänker vi utifrån de senaste studierna:

Valpen behöver inte ha fått sin sista vaccinationsspruta (runt 12 v) när de börjar på kurs hos oss. Det har ett skydd av den första vaccinationssprutan som den får runt 7 v samt skydd från mammans mjölk, när hon gav dem di.

Första veckan när du får hem valpen lär ni känna varandra och närområdet. De brukar vara redo för nya äventyr ganska snart. Det är en bra ålder att börja träna och gå valpkurs när de är runt 10 veckor eller lite äldre. Det kan vara skönt för er att få stöd redan från början.

Första gången sitter vi ner och pratar mest. Vi gör lite övningar. Valparna är med er och tittat mest på de andra valparna. Ni väljer själv om ni vill att de ska hälsa efter att kursen är slut.

Vi tycker att det är viktigt att komma i gång med den sociala träningen så fort som möjligt. De ska lära sig hundspråket och de sociala koderna. Välj ut ett gäng med hundar som ni umgås med som kan hjälpa dem med detta. Kom ihåg att det ska vara snälla hundar som inte uppfostrar din valp. Du vill att din valp får en bra grund utan att bli nedtryckt. Det är bra med ett bra självförtroende att ta med sig in i tonårsstadiet och vuxenåldern.