OM OSS

OM OSS PÅ URBAN DOGS

LOTTA NORMAN

ÄGARE, VERKSAMHETSANSVARIG SAMT HUNDINSTRUKTÖR PÅ URBAN DOGS

Det är fantastiskt att få jobba med människor och hundar. Jag får vara med att påverka och se, hur människa och hund utveckas i rätt riktning tillsammans. Jag får vara med på deras resa och se, hur de lär sig förstå och tyda varandra.


För mig är det otroligt viktigt att ha kul och göra en massa roliga aktiviteter med mina hundar. På så vis skapar jag en relation med mina hundar. Man får en kompis för livet. Jag vill gärna ha med mina hundar i vardagen. Göra dem delaktiga i mitt liv. På det viset lär de känna olika miljöer och hur de ska uppträda i olika situationer.


Jag har sen jag var barn, haft ett enormt djur intresse och det har alltid funnits hundar i familjen under min uppväxt. Jag har vuxit upp med Golden retrievers, Dobermann och Borderterrier. Hästar har under uppväxtåren också varit ett stort intresse, som format mig mycket.  Hundintresse har alltid funnits med mig, även om jag i vissa tider av mitt liv inte har kunnat ha hund.


Min Golden retriever tik Saga, som nu är 11 år gjorde, att mitt intresse väcktes ordentligt. Vi började gå en massa kurser tillsammans. Jag ville ha kul med henne och samtidigt kunna aktivera henne. Jag märkte att både hon och jag mådde bra av det. Vi har gått kurser som, Vardaglydnad, Agility, Personsök, Nose work och Rallylydnad tillsammans. Mitt mål har alltid varit, att hon och jag ska ha kul ihop och växa tillsammans. Det har givit resultat. Under vägen upptäckte jag ganska snabbt, att vi kom närmare och närmare varandra. I dag är hon världens mysigaste hund. Hon är trygg och lugn i de flesta situationer. Nu är hon "pensionär" och gammal nog att bestämma en massa saker själv.


Lilla Tyra, den nya medlemmen i familjen. Hon är en Schapendoes (En holländsk vallhund). Med henne kommer jag att fortsätta att utvecklas vidare inom hundvärlden. Hon är ett energiknippe och påvisar en hel del av de problem, som jag vet, att mina kunders valpar har. Hon gör mig ödmjuk inför alla valpägares svårigheter

-kan jag lova.


2016-2017 Tog jag steget och utbildade mig till Hundinstruktör i Hundens Hus regi. Allt kändes väldigt rätt. Deras syn på hunden stämde med mitt sätt att tänka. Jag ser på den relation jag har med mina hundar, som vilken annan relation som helst. En relation -jag måste bygga upp och vårda hela tiden, inte ta för given


2019 utbildade jag mig till Rallylydnads-instruktör. Rallylydnad är ett jätteroligt sätt att aktivera sin hund och få vardagslydnaden på köpet.


Jag försöker ständigt hålla mig uppdaterad med nya artiklar, böcker inom Hundpsykologi och Etologi och annat som händer i vår hundvärld. Just nu är jag otroligt glad över att få följa utvecklingen inom "Fear free" ( Frivillig hantering). Jag följer också med spänning allt runt "Blyger hundar". Det är så mycket som händer nu.


Under åren har jag av olika anledningar också skaffat mig ett intresse av att djupdyka i ämnet hundmat.

Jag tror att maten som våra hundar äter påverkar dem liksom även oss människor. Det finns mycket vi kan göra.


Jag har i många år jobbat inom näringslivet som inköpschef, produktchef och projektledare framförallt inom modevärlden. Erfarenheter som jag har nytta av även inom Urban dogs.

LISELOTT SOMMERDAHL  HUNDINSTRUKTÖR/HUNDPSYKOLOG

Jag har levt med hundar i hela mitt liv. Jag är uppvuxen på en gård i södra skärgården, där familjen drev ridskola på 70-talet. 

Min farfar och min främsta läromästare adopterade många hundar som farit illa, på gården fick de en ny chans till ett gott liv.

Det har flutit mycket vatten under broarna sedan dess, men på vår gård fick jag min första lärorika kontakt med många olika hundar.


Under några år tävlade jag i sök och lydnad med min Rottweiler Zimba. Idag lever jag med mina två frallapojkar och ett gäng Maine Coon katter som är den kattras som jag föder upp.
Hundinstruktör - Hundens hus

Djurvårdare med medicinsk behörighet – Skara naturbruksgymnasium

Hundpsykolog – Hundens Hus, pågående

Fear Free - Jenny Afvander

Terapihundsutbildning – Hundens Hus, pågående

Nose Work instruktör – Hundens Hus, pågående

BAT – Jenny Afvander

BARBRO ANDERSSON HUNDINSTRUKTÖR/HUNDBETENDEANALYTIKER/ SPECIALSÖKSLÄRARE

Lever i Tullinge, ett par mil söder om Stockholm. Har ägnat en hel del tid och energi till hundar, eller mer korrekt- till djur och deras beteenden.

En lång tid var det Försvarsmaktshundar, Hemvärnshundar, Brukshundar (allra helst rottweilers) som gällde. Utbildade mig i SBK: s regi som instruktör och som mentaltestfigurant. Jag gick sen vidare till att utbilda mig inom avancerad specialsök, avancerade spår, hundproblembeteenden, och många olika varianter av arbetande hundar.


Från -06 och framåt utbildade jag mig främst på HundCampus i Hällefors till bla Specialsökslärare steg 1,2,3, Hunddressör och Hundbeteendeanalytiker. Hittills har jag arbetat med olika typer av hundträning på heltid från 2010 och framåt. Nu förtiden är det ofta kursverksamhet på olika ställen i Sverige, Norge och i viss mån Finland. Många olika kurser från nybörjarstadiet, vidare till aktivering, lek, sök till riktigt svåra spår, avancerade sök och beteendeutredningar. Det är det jag brinner mest för. All träning med hund och människor tillsammans är kul!

Själv tränar jag mest olika specialsök med mina hundar Chili (Flatcoated retriever, 7 år) och Zack (Jaktspringerspaniel, 3 år) och arbetar med dem i olika uppdrag som barkborresök, drogsök och att detektera microbakteriella angrepp i byggnader.


SVERIGES HUNDFÖRETAGARE


Urban dogs alla hundinstruktörer och hundpsykologer är medlemmar i Sveriges Hundföretagare.

Sveriges Hundföretagare enar hundföretagare med etiskt hundtänk, och hög kvalitet på sina tjänster och med modern och konstant uppdaterad kunskap inom hund.

Sveriges Hundföretagare grundade
H-märket - en officiell kvalitetsstämpel inom hundbranschen.

De hundföretagare som är H-märkta delar organisationens etiska värdegrund och filosofi.


GENOM TRÄNINGEN LÄGGER VI TILLSAMMANS EN BRA BAS FÖR ERT FORTSATTA LIV TILLSAMMANS

Copyright © All Rights Reserved