LJUDRÄDSLA ÄR VANLIGT HOS VÅRA HUNDAR.
Ofta är våra valpar och hundar till en början positivt inställda till ljud och oljud. Men så plötsligt en dag händer något. Din förut så trygga hund blir plötsligt rädd. Ibland är det väldigt tydligt vad som har skrämt hunden, ett högt och plötsligt ljud nära din hund. Det kan vara en smällare,
fyrverkerier, ett högt ljud från en byggarbetsplats eller en motorcykel som gasar iväg.
Om vi inte tar hand om ljudrädslan som initialt skrämde hunden, är det lätt att den rädslan förs vidare på andra ljud och vi kan få en hund som tillslut reagerar på ljud som den tidigare inte brydde sig om. Ibland stannar inte rädslan vid ljud utan den sprider sig till andra områden och hunden kan börja känna obehag inför egentligen vad som helst. Det kan i dessa lägen vara svårt att förstå, att rädslan startade med ett ljud som skrämde hunden.
Du börjar märka, att din hund istället för att njuta av sin promenad går omkring och ängsligt bevakar området. Kanske vill din hund inte gå i vissa områden, eller tider där ljudrädslan uppstod.
Ljudrädsla för åska är inte helt ovanligt. Det kan ha börjat med att din hund blev rädd för fyrverkerier.
PÅ TELEFON ELLER PÅ ONLINEMÖTE
ATT STÄNDIGT VARA RÄDD TÄR PÅ KRAFTERNA
Att vara ljudrädd kan medföra, att hunden får svårt att slappna av och går ständigt med en överdriven vaksamhet för att den vill ha kontroll på sin omgivning. Detta kan leda till en rad problem för din hund. Den sover sämre, den kanske går med en spänd kroppshållning som leder till smärta. Det den tidigare uppskattade och tyckte om förlorar den intresset för. Immunförsvaret blir nedsatt och det blir svårt för din hund att njuta av livet.
Om hunden lever i en stadsmiljö, så blir det extra svårt, då buller och oljud är en del av din hunds vardag. Ju snabbare du tar hand om en plötsligt uppkommen ljudrädsla desto större är chansen att du kan hjälpa din hund och att ljudrädslan inte sprider sig till andra områden.
Ljudrädsla tar tid att träna och man måste ta det i små små steg för att inte hunden ska falla tillbaka i sin rädsla igen
OM DU REDAN HAR EN LJUDRÄDD HUND
Om du redan har en hund som hunnit bli ljudrädd, är det bra om du lägger upp en plan för hur du kan träna bort det. Det måste tränas i väldigt små steg för att återbygga en känsla av lugn och harmoni. Det kommer att ta tid.
Boka gärna ett rådgivningsmöte med en av oss. så kan vi vägleda dig med ett träningsschema som passar er. BOKA.
Om det bara är några månader kvar till nyår, finns det en stor risk att ni inte kommer att hinna träna klart. I detta fall rekommenderar vi starkt, att du tar kontakt med en veterinär i god tid innan nyårsveckorna. Veterinären kan skriva ut ångestdämpande medicin och på så vis göra din hunds liv mera drägligt under nyårsveckorna. Det är ett fruktansvärt tillstånd att gå omkring och vara skräckslagen hela tiden. Att inte våga gå ut och göra ifrån sig, när det smäller hela tiden. Att inte veta när det inträffar, gör saken ännu mer outhärdlig.
SIGNALER HOS DIN HUND SOM TYDER PÅ LJUDRÄDSLA
Du och din beteende uredare kommer överens om en tid när det passar. Betalning görs via Swish innan konsultationen börjar.
Om Onlinekonsultationen fungerar , fortsätter vi att träffas på padda, telefon eller dator. Vi har alltid möjlighet att gå vidare och träffas för en Privatträning i en av våra parker, där vi har våra kurser.
Online Beteendeutredning 20 min 400 kr
20 minutersmöte passa bra för enklare problem när du behöver generella råd. Passar också bra som ett uppstartsmöte för mer komplexa problem. Problem som vi sen kommer att jobba vidare med i flera sessioner.
Online Beteendeutredning 40 min 700 kr
Online Beteendeutredning 60 min 1000 kr
You and the dog instructor/dog psychologist will agree on a time that suits you. Payment is made via Swish before the consultation begins. After the consultation, you decide whether you want to continue training with telephone consultation or whether you want to meet and train in a park or other place
Online behaviour advice 20 min 400 kr
Online behaviour advice 40 min 700 kr
Online behaviour advice 60 min 1000 kr
BYGGA EN SKYDDANDE KOJA AV AKUSTIKPLATTOR
Bygg en permanent skyddskoja för din ljudrädda hund, dit din hund kan gå och lägga sig, när den blir rädd. Den kan vara under sängen, i ett hörn eller under ett bord, där hunden känner sig trygg vanligtvis. Täck väggar, tak och golv med någon slags ljudabsorbent. Bädda med massor av täcken och kuddar, som din hund kan bädda ner sig i.
Akustikplattor finns bland annat på IKEA. Lågfrekvent ljud tar sig igenom väggar och golv, därför ska även golvet vara täckt. En sida måste självklart vara öppen, så att hunden kan gå in och ut.
ORDNA OCH GÖR MILJÖN SÄKRARE FÖR DIN HUND
Det finns andra sätt att underlätta för din hund. Veckorna runt nyårsafton kan du se till att dra ner persiennerna, så att synintrycken blir mindre för din hund. Du kan även hjälpa din hund genom ljudisolerande gardiner, som dessutom inte släpper in ljuset från fyrverkerier. Det kan även hjälpa din hund genom att den får ha fetvadd i öronen. Se till att träna detta korta stunder långt innan nyårsafton, så att din hund hinner vänja sig.
Vi hittade denna ljudisolerande koja på nätet, som kanske kan vara en lösning.
Det kommer ständigt nya produkter, som kan hjälpa våra hundar.
Att vistas i ett fönsterlöst rum, som badrummet eller källaren kan hjälpa en skärrad och ljudrädd hund att få vila och komma undan de farliga ljuden.
FÖREBYGG LJUDRÄDSLAN
Även om du har en hund som just i dag inte är rädd för ljud, finns det mycket du kan göra, för att säkra upp att din hund inte blir rädd för ljud i framtiden. Det är så lätt hänt. En raket som firas av i närheten av hunden. Ni är på en fest med en massa bråkiga och irrationella människor samtidigt som raketer skjuts av. Bara för att hunden klarade av det förra året, behöver det inte betyda att det går bra i år.
ETISKA OCH MODERNA TRÄNINGSMETODER
Våra metoder baseras på etiskt och vetenskapligt väl beprövade metoder. Vi tittar på hela din hunds liv och känsloliv för att förstå beteendet som har uppstått. Vanligtvis kan man inte plocka ut ett beteende och åtgärda endast det. Oftast hänger allt ihop. Vår träning bygger på positiv förstärkning och belöningsbaserade träningsmetoder. Vi tror på relationsbyggande, samarbete och att bygga upp tillit och initiativförmåga hos din hund.
Vi tittar på:
VILLKOR
FÖR PRIVATTRÄNING OCH PROBLEMHUNDSUTREDNING
En lektion är 45 min. Du får en skriftlig sammanställning av de övningar vi har gått igenom samt andra väsentliga
saker vi har pratat om.
Resekostnader tillkommer om ni träffas utanför din instruktörs ordinarie arbetsområde.
Ordinarie arbetsområde är de parker som vi håller kurser i.
250 kr för varje påbörjad halvtimme samt
20 kr/ mil. Det tillkommer även eventuella trängselavgifter, parkeringsavgifter.
Prisuppgift lämnas vid varje enskild situation.
Ombokning och avbokning måste ske minst 24 timmar innan träningstillfället. Vid senare ombokning kan full avgift
komma att debiteras.
Ett träningspaket är giltigt 1 år från inköpsdatumet.
Kontakta oss så kommer vi överens om hur vi bäst hanterar situationen
För övriga villkor se sidan Villkor
GENOM TRÄNINGEN LÄGGER VI TILLSAMMANS EN BRA BAS FÖR ERT FORTSATTA LIV TILLSAMMANS
Copyright © All Rights Reserved