HUNDKURS STOCKHOLM
Logga Urban Dogs

HUNDKURS STOCKHOLM

GÅ EN HUNDKURS HOS OSS I EN AV PARKERNA I INNERSTAN I STOCKHOLM

Du kanske precis har fått hem en gullig valp, en omplacerad hund eller bara vill få ordning på en liten del i din relation med din hund, oavsett så har du kommit rätt.

Med en hundkurs i parkerna i Stockholm, vill vi att du ska få en bra grund, som funkar i vardagen. Med en bra vardagslydnadskurs kommer du och din hund får en bra grund oavsett om du väljer att börja tävlingslydnad, jakt, agility, nose work eller bara vill ha en härlig familjehund. 

ÄR DU NYBLIVEN HUNDÄGARE I STOCKHOLM OCH LETAR HUNDKURS?


För dig som är nybliven hundägare är en bra start att gå en nybörjarkurs för hundägare. En Valpkurs eller Grundkurs.  Precis som inom andra områden förbättras och utvecklas vår kunskap om hundar hela tiden. Borta är dominansteorierna och nu tränar vi med positiv förstärkning och belöningsbaserad träning. Även om du gick en valpkurs sist du hade hund, så har det hänt en hel del sen sist.  Vi uppdaterar våra kunskaper konstant och våra valpkurser och hundkurser är under konstant utveckling. Vi håller din hundkurs i närheten av där du bor i Stockholm.

Om du har en ung valp mellan 10 veckor till 5 månader väljer du en valpkurs som första kurs. Du som har en omplacerad valp/hund eller du som bara inte hängde med i början, för det var så mycket, väljer en Grundkurs. Den passar för hundar från 5 månader och uppåt.

Hundkurs Stockholm Urban dogs

GE BORT ETT PRESENTKORT PÅ EN HUNDKURS ELLER PRIVATTRÄNING

DEN PERFEKTA PRESENTEN FÖR VARJE HUNDÄGARE

Ett presentkort blir både personligt och genomtänkt samtidigt som mottagaren själv får välja vilken kurs som är mest intressant att gå.

Du väljer själv beloppet och mottagaren bestämmer kursen. En valpkurs eller Grundkurs till den nyblivna hundägaren. En aktiveringskurs som Nose Work, Spårkurs eller Rallylydnad till den hundägaren som gärna vill fortsätta att ha kul tillsammans med sin hund. En kortkurs där där man har chans att bättra på inkallningen eller koppelgåendet.  Det kan inte bli fel då din mottagare av presentkortet kan välja själv vilken kurs den vill gå.

Presentkort Hundkurs Urban Dogs

VÅRA HUNDKURSER PÅ URBAN DOGS 

Hundkurs stockholm Urban dogs

VALPKURS STOCKHOLM

Det är bra att börja forma din valp så fort som möjligt. Valpar lär sig otroligt snabbt, med eller utan din hjälp. Det är nu när valpen är liten, som du lägger grunden till, hur du vill att din vuxna hund ska vara. På valpkursen lär du dig hur ni bygger upp ett bra samarbete genom kontakt och följsamhet. Valpkurs passar från 10 veckor till 5 månader. Du kan läsa mer om valpfasen här.

GRUNDKURS STOCKHOLM

Den här kursen är för dig som har en valp över 6 månader och inte har gått någon valpkurs. Eller du som har tagit över en omplaceringshund. Du får lära dig grunderna för hur ni får ett bra samarbete och en smidig vardag tillsammans. På Grundkursen tränar ni in vardagslydnad på ett roligt och positivt sätt för både dig och din hund.

Hundkurs Stockholm

TONÅRSHUND

Nu när din hund är tonåring kan du behöva lite fler verktyg för att klara av Tonårstiden. Det är lätt hänt att vi blir frustrerade och börjar ta till lite hårdare metoder. Din hund är tonåring och behöver all stöd den kan få. Den har dåligt självförtroende även om det är svårt att tro många gånger. Den har inte all den erfarenhet som behövs för att klara av alla situationer. Den socialakompentensen är det si så där med. Din tonåring övar och övar. 

Det bästa du kan göra nu är att aktivera din hund. Aktivera gärna genom att den får lära sig att använda nosen. Dess bästa instrument. Du kommer att bli imponerad av vilken kapacitet de har. Titta lite närmare på våra nosaktiveringskurser här nedan.

Hundkurs Stockholm tonåring
Hundkurs Stockholm tonåring

ÄR DIN HUND TONÅRING?

Någon gång när din hund är runt 5 månader blir din hund tonåring. Det betyder att din hund får en skjuts av en massa hormoner. Hormonerna gör så att din hund inser att det finns en hel värld därute som måste upptäckas. Du känner dig inte längre så viktig i din hunds liv. Din hund kan ena sekunden vara nyfiken och till och med lite kaxig, för att nästa sekund bli rädd och kanske skälla. Din hund har antagligen svårt med impulserna. Det är omöjligt att gå i koppel, då det händer något hela tiden. Koncentrationen är det si så där med. Din hund kommer bara på inkallning om det inte finns något annat kul att roa sig med.

TONÅRSKURS STOCKHOLM

Tonårkursen är fortsättningskursen efter att du har gått Valpkurs eller Grundkurs med din hund. Bo i Stockholm ställer andra krav på både oss människor och hundar. Staden bjuder på många lockelser för din hund, så som bortslängd mat i parker och på gator, stress i form av många hundar på en liten yta, trafik, människor och hög ljudnivå, som våra hundar måste lära sig hantera. Triggers som skateboards, cyklar, joggare som är extra roliga att jaga eller kanske till och med bli rädd för. Mycket liv och rörelse överallt helt enkelt.


På kursen kommer vi att träna och prata om:

  • Hur du får din tonåring lite mer fokuserad.
  • Vad kan du göra för att underlätta ett hundmöte
  • Vad du kan göra för att din hund ska kunna slappna av i alla miljöer.
  • Naturligtvis tränar vi vidare med koppelgående och inkallning.


Hundkurs Stockholm Slyngelhund

 UNGHUND FRAM TILL 2-4 ÅR

Våra hundar, beroende på ras och individ kan vara unghundar fram till de är 2-4 år. De jobbar på med att skaffa sig mod och erfarenheter. De är inte fullfjädrade  när de kommer till socialkompetens. Vi måste många gånger hålla tillbaka dem och skydda dem då de tar onödiga risker. Det är lätt att bli frustrerad och irriterad på sin unghund. 

Du har säkert märkt att nya faser kommer och går för din hund. Unghundskursen är för dig som vill träna på hur ni ska parera och klara av alla störningar och frestelser som finns i vår vardag. Att bo i en stad som Stockholm ställer lite andra krav på oss hundägare.

Beroende på vad ni i gruppen har som frestelser och störningar kommer vi anpassa oss efter det.


  • Hur hanterar du ett möte med en annan hund när din egen bara vill hälsa och kanske skäller?
  • Hur lyckas du gå förbi en slängd hamburgare utan att din hund kastar sig över?
  • Kan jag få min hund att gå normalt i koppel?
  • Kan man få till en inkallning när det är annat som är roligare?


Hundkurs Stockholm Unghundskurs

RALLYLYDNAD GRUNDKURS

1390 KR

Rallylydnad Urban dogs

Rallylydnad är en sport där du och din hund genomför en bana med uppställda skyltar. På skyltarna visas instruktioner i text och bild för olika moment som ska utföras.

Det är inte som det låter en snabb hundsport. Det är snarare kontakten och glädjen mellan hund och förare som är det viktigaste.

KANTARELLSÖK-KURS

990 KR

Kantarellsök-kurs Stockholm Urban dogs

Nu har du och din hund tillfälle att förbättra era chanser i skogen. Lär din hund använda sin fantastiska nos till att hitta kantareller åt dig. Både du och din hund kommer att ha mycket skoj med den här träningen.

SPÅRKURS PERSONSPÅR

1490 KR

Spårkurs Stockholm Urban dogs

Din hund är gjord för att spåra. Du kommer lära dig lägga lagom enkla spår åt din hund. 

Hundar spårar gärna och ofta på egen hand. Att följa ett spår kräver att våra hundar använder många egenskaper samtidigt, därför är det en sysselsättning som aktiverar och stimulerar din hund optimalt.

NOSE WORK-KURS

1 490 KR

Nose Work kurs Stockhollm Urban dogs

Nosework är en jättebra aktivering om du vill göra något roligt med din hund. Din hund får använda sitt fantastiska redskap nosen. du kommer att bli imponerad av din hund! Många hundar föredrar nosarbete framför allt annat. Du kommer märka att din hund kommer att stimuleras av att använda nosen till att jobba med Den kommer bli så där härligt trött!

KORTKURSER 1-3 TILLFÄLLEN

Här nedan hittar du kortare kurser på 1 till 3 tillfällen. Kurser där du och din hund har kul tillsammans. kurser som gör att du och din hund skapar en bra relation. Aktiveringskurser som du och din hund kan göra bara för att göra något kul tillsamans en vardag eller helg.

NOSAKTIVERING I STAN

490 KR

Nos-lekis kurs Stockholm Urban dogs

Låt din hund visa dig hur duktig den är på att använda nosen. En prova-på -kurs där du och din hund får testa på lite olika varianter av att aktivera din hund med hjälp av nosen. Lätta övningar för dig och din hund att göra på den vanliga promenaden.

KUL I KOPPEL-KURS

490 KR

Gå fint i koppel kurs Stockholm Urban dogs

En snabbkurs i hur du och din hund får en roligare promenad utan dragande i kopplet. Vi tränar på koppelgående med fokus på relation, följsamhet och aktivering i koppel som leder till ett leende koppel

Kul i Koppel-Kursen är både för dig som har en undhund, som har lite svårt att koncentrerar sig och för dig som har en äldre hund där ni kanske har legat av er lite


MAXA DIN INKALLNING-KURS

490 KR

Inkallningskurs Stockholm Urban Dogs

Det finns ingen anledning till att inte just du skulle kunna få ordning på inkallningen.

På den här kursen koncentrerar vi allt på att du ska lyckas. På kursen får du alla verktyg som gör att inkallningen sitter när det är skarpt läge.

AKTIVERA MERA-KURS

490 KR

Aktivera din hund kurs Stockholm Urban Dogs

En superrolig kurs som gör vardagen lite skojigare.


På kursen jobbar vi med aktivering, som involverar både kroppen och hjärnan. Vi jobbar på balans, kroppskontroll, koordination och precision. När ni har kul tillsamans kommer du upptäcka att relationen och viljan att hänga med dig ökar.

Din hund kommer på köpet få ett bättre sjävförtroende.