HUNDKURS UPPSALA

NU HAR VI HUNDKURS

I

UPPSALA PARKER


STADSGÅRDSPARKEN


ELLER


OBSERVATORIEPARKEN

Logga Urban Dogs

HUNDKURS UPPSALA

GÅ EN HUNDKURS HOS OSS I EN AV PARKERNA I INNERSTAN I UPPSALA EFTER ATT HA TRÄNAT STOCKHOLM INNERSTADSHUNDAR I 8 ÅR STARTAR VI NU ÄVEN UPP KURSER I UPPSALA PARKER

Du kanske precis har fått hem en gullig valp, en omplacerad hund eller bara vill få ordning på en liten del i din relation med din hund, oavsett så har du kommit rätt. Vi håller till nära dig och din hund i din hunds vardagsmiljö och tränar. 

Med en hundkurs i parkerna i uppsala, nära dig, vill vi att du ska få en bra grund, som funkar i vardagen. Med en bra vardagslydnadskurs kommer du och din hund får en bra grund oavsett om du väljer att börja tävlingslydnad, jakt, agility, nose work eller bara vill ha en härlig familjehund. 

ÄR DU NYBLIVEN HUNDÄGARE I UPPSALA OCH LETAR HUNDKURS?För dig som är nybliven hundägare är en bra start att gå en nybörjarkurs för hundägare. En Valpkurs eller Grundkurs.  Precis som inom andra områden förbättras och utvecklas vår kunskap om hundar hela tiden. Borta är dominansteorierna och nu tränar vi med positiv förstärkning och belöningsbaserad träning.

Även om du gick en valpkurs sist du hade hund, så har det hänt en hel del sen sist.  Vi uppdaterar våra kunskaper konstant och våra valpkurser och hundkurser är under konstant utveckling. Vi håller din hundkurs i närheten av där du bor i Uppsala. för dig som bor en bit utanför stan är det ett bra tillfälle att träna på miljöträning och socialisering


Om du har en ung valp mellan 10 veckor till 5 månader väljer du en valpkurs som första kurs. Du som har en omplacerad valp/hund eller du som bara inte hängde med i början, för det var så mycket, väljer en Grundkurs. Den passar för hundar från 5 månader och uppåt.

Valpkurs Uppsala rolig lek
Hundkurs Uppsala

VALPKURS UPPSALA

Det är bra att börja forma din valp så fort som möjligt. Valpar lär sig otroligt snabbt, med eller utan din hjälp. Det är nu när valpen är liten, som du lägger grunden till, hur du vill att din vuxna hund ska vara. På valpkursen lär du dig hur ni bygger upp ett bra samarbete genom kontakt och följsamhet. Valpkurs passar från 10 veckor till 5 månader. 

GRUNDKURS UPPSALA

Den här kursen är för dig som har en valp över 6 månader och inte har gått någon valpkurs. Eller du som har tagit över en omplaceringshund. Du får lära dig grunderna för hur ni får ett bra samarbete och en smidig vardag tillsammans. På Grundkursen tränar ni in vardagslydnad på ett roligt och positivt sätt för både dig och din hund. Valpkurs och Grundkurs slås ibland ihop. All träning handlar om att lita på varandra och hitta relationen. 

Hunkurs uppsala
Hundkurs Uppsala

ÄR DIN HUND TONÅRING?

Någon gång när din hund är runt 5 månader blir din hund tonåring. Det betyder att din hund får en skjuts av en massa hormoner. Hormonerna gör så att din hund inser att det finns en hel värld därute som måste upptäckas. Du känner dig inte längre så viktig i din hunds liv. Din hund kan ena sekunden vara nyfiken och till och med lite kaxig, för att nästa sekund bli rädd och kanske skälla. Din hund har antagligen svårt med impulserna. Det är omöjligt att gå i koppel, då det händer något hela tiden. Koncentrationen är det si så där med. Din hund kommer bara på inkallning om det inte finns något annat kul att roa sig med.

TONÅRSHUND

Nu när din hund är tonåring kan du behöva lite fler verktyg för att klara av Tonårstiden. Det är lätt hänt att vi blir frustrerade och börjar ta till lite hårdare metoder. Din hund är tonåring och behöver all stöd den kan få. Den har dåligt självförtroende även om det är svårt att tro många gånger. Den har inte all den erfarenhet som behövs för att klara av alla situationer. Den sociala kompentensen är det si så där med. Din tonåring övar och övar. 


Det bästa du kan göra nu är att aktivera din hund. Aktivera gärna genom att den får lära sig att använda nosen. Dess bästa instrument. Du kommer att bli imponerad av vilken kapacitet de har. Titta lite närmare på våra nosaktiveringskurser här nedan.

Hunkurs uppsala

TONÅRSKURS UPPSALA

Tonårkursen är fortsättningskursen efter att du har gått Valpkurs eller Grundkurs med din hund. Bo i Stockholm ställer andra krav på både oss människor och hundar. Staden bjuder på många lockelser för din hund, så som bortslängd mat i parker och på gator, stress i form av många hundar på en liten yta, trafik, människor och hög ljudnivå, som våra hundar måste lära sig hantera. Triggers som skateboards, cyklar, joggare som är extra roliga att jaga eller kanske till och med bli rädd för. Mycket liv och rörelse överallt helt enkelt.


På kursen kommer vi att träna och prata om:

  • Hur du får din tonåring lite mer fokuserad.
  • Vad kan du göra för att underlätta ett hundmöte
  • Vad du kan göra för att din hund ska kunna slappna av i alla miljöer.
  • Naturligtvis tränar vi vidare med koppelgående och inkallning.


Hundkurs Uppsala