SKVALLERTRÄNING
Logga Urban dogs

SKVALLERTRÄNING

Lär hunden att gå lös genom skvallerträning

SKVALLERTRÄNING

LÄR HUNDEN ATT GÅ LÖS


Ett bra sätt att lära hunden gå lös, är att lära hunden att skvallerträna.


Att ha hunden lös är inget som bara händer. Det bygger på en bra och positiv relation med sin hund. Men även om man har lyckats bygga upp en bra relation med sin hund, så finns saker och ting, våra hundar uppskattar eller ogillar i vår omvärld. Det kan vara andra hundar, människor, vilt, elsparkcyklar mm. Det är lätt hänt att våra hundar tar på sig helt fel jobb, då de är osäkra på vad deras ansvarsområde är. En del hundar tror att deras jobb är att rusa dit och tala om att här har du inget att göra medans andra tycker att allt bara är kul. -Kanske finns det någon rolig kompis eller en snygg tjej där borta?


Det är då det är bra att lära sin hund att skvallra på det den går i gång på mest. 

Innan skvallerträningen tänker hunden:

-Wow! Det är en rolig hund där borta. Jag sticker dit.

Efter att ha tränat skvallerträning ett tag kommer din hund tillslut att lära sig att tänka:

-Matte/Husse! Det är en hund där borta! Var är min belöning?

Som du förstår är det väldigt användbart att lära hunden skvallra eftersom det betyder att du kommer att kunna ha din hund lös på fler platser.  Promenaderna kommer att bli mer avslappnad utan tjat och ständiga inkallningar. Du får en hund som jobbar och berättar för dig vad som händer, istället för att du måste hålla på och kalla in och tjata på din hund.


Det fina med skvallerträning är också att du ger din hund en arbetsuppgift, och en viktig sådan. Genom att vara den som uppmärksammar flocken på uppdykande frestelser/triggers så ger du din hund en viktig roll i flocken, något som de flesta hundar uppskattar. Ingen hund vill vara arbetslös.

Skvallertränade hundar använder sig ofta av metoden även då de går i koppel, vilket medför att de får en mer positiv inställning till hundmöten. Varje hundmöte ger hunden en chans till arbete i stället för att fokusera på den mötande hunden, vilket vi vet kan vara laddat och stressande.

Att börja skvallerträna kan man egentligen göra redan när hunden är valp men det är naturligtvis aldrig för sent att börja. Tonåringar är mycket mottagliga.


kONTAKTKONTRAKTET

Eva Bodfältd är upphovskvinnan bakom skvallerträningen. Hon är en välkänd och uppskattad profil i hundsverige. Hon har bland annat skrivit boken Kontaktkontraktet, en av Sveriges mest lästa böcker om hundträning. 

 


"Utan glädje kommer vi ingenstans i samvaron med våra hundar. Utan kunskap om vad vi själva behöver göra kommer vi inte heller någonstans. Min syn på hundträning bygger på att vi utvecklar relationen med hunden utan att använda kommandon. Dem lägger vi till först senare, när vi byggt upp en trygg och glädjerik grund. Därför handlar den här boken, i motsats till många andra, inte i första hand om kommandon, utan om vilka alternativ vi har för att skapa en varm, ansvarsfull och tillitsfull samvaro med hunden."

CERTIFIERAD INSTRUKTÖR FÖR KONTAKTKONTRAKTET


Vi har en grundutbildning som hundinstruktör och hunpsykolog och  har en vidareutbildning för Eva Bodfältd som instruktör för Kontaktkontraktet.

Samspelet mellan människa och hund

SKVALLERTRÄNING

LÄR HUNDEN ATT GÅ LÖS


RÅLAMBSHOVSPARKEN AMFITEATERN


TISDAG  9 JULI 18:30-19:45

TISDAG 16 JULI 18:30-19.45 Pris: 990  Kr per ekipage

       

Max 6 deltagare

INSTRUKTÖR: Liselott Sommerdahl

spårkurs beagle-Urban dogs

SKVALLERTRÄNING

LÄR HUNDEN ATT GÅ LÖS


TANTOLUNDEN

DRAKENSBERGSPARKEN


MÅNDAG 5 AUG 17:00-18:15

MÅNDAG 12 AUG 17:00-18:15Pris: 990  Kr per ekipage

       

Max 6 deltagare

INSTRUKTÖR: Liselott Sommerdahl

spårkurs beagle-Urban dogs

APPORTERING SOM

AKTIVERING

490 KR

Apportering golden Urban dogs

Skulle det inte vara kul om du kunde be din hund att hämta tofflorna eller bollen som du nyss har kastat?

På den här kursen bygger vi upp intresset för ett roligt föremål. Vi får hunden att tycka att det är kul att hämta och lämna genom belöning.


ALLA RASER OCH ÅLDRAR ÄR VÄLKOMNA!

KUL I KOPPEL-KURS


490 KR

Gå fin i koppel kurs Urban dogs

En snabbkurs i hur du och din hund får en roligare promenad utan dragande i kopplet. Vi tränar på koppelgående med fokus på relation, följsamhet och aktivering i koppel som leder till ett leende koppel

Kul i Koppel-Kursen är både för dig som har en undhund, som har lite svårt att koncentrerar sig och för dig som har en äldre hund där ni kanske har legat av er lite


MAXA DIN INKALLNING-KURS


890 KR

Inkallning kurs Urban dogs

Det finns ingen anledning till att inte just du skulle kunna få ordning på inkallningen.

På den här kursen koncentrerar vi allt på att du ska lyckas. På kursen får du alla verktyg som gör att inkallningen sitter när det är skarpt läge.

AKTIVERA MERA-KURS


490 KR

Aktivera din hund Urban dogs

En superrolig kurs som gör vardagen lite skojigare.


På kursen jobbar vi med aktivering, som involverar både kroppen och hjärnan. Vi jobbar på balans, kroppskontroll, koordination och precision. När ni har kul tillsamans kommer du upptäcka att relationen och viljan att hänga med dig ökar.

Din hund kommer på köpet få ett bättre sjävförtroende.